3 Followers
23 Following
MyBigBookCorner

My Big Book Corner

The reviews the are posted on this blog belongs to a 21 year old girl. Both english and swedish reviews are published.

Pojkarna - Jessica Schiefauer Review

Pojkarna - Jessica Schiefauer

De tre fjortonåriga vännerna Kim, Bella och Momo passar inte riktigt in vilket gör att de håller sig för sig själva. En dag får Bella ett frö i posten som hon väljer att plantera. När fröet har blivit en blomma bestämmer sig tjejerna för att smaka på dess nektar, vilket gör att de blir förvandlade till pojkar.

 

När jag började läsa den här boken visste jag inte vad som väntade mig. Jag var minst sagt förvirrad och det var jag även när jag läst klart den, men jag gillar den!

 

Jessica Schiefauer hanterar ämnen som mobbning, könsidentitet och könsroller. Mobbningen som tjejerna upplever gör att de vill fly från sina kroppar. När tjejerna är i sina pojkkroppar upplever de en frihet de aldrig vetat om. Kontrasten mot de förolämpningar de får i sina flickkroppar är stor.

Queer-temat tas varsamt upp när Kim blir kär i Tony. Enda sättet för henne att vara med Tony är genom hennes pojkkropp.

För mig är boken budskap ganska uppenbart, alla är lika mycket värda och bör ha samma förutsättningar oavsett kön.

 

Pojkarna är en väldigt intressant bok som tar upp tyngre ämnen på ett förvirrande sett helt enkelt.