2 Followers
23 Following
MyBigBookCorner

My Big Book Corner

The reviews the are posted on this blog belongs to a 21 year old girl. Both english and swedish reviews are published.

Loverholic Robotronic - Elin Mellerstedt & Johanna Stillman Review

Loverholic Robotronic: en reportagebok om k-pop, fans och Sydkorea - Elin Mellerstedt, Johanna Stillman

Om du är ett nyblivet kpop-fan och vill lära dig mer om musiken och industrin så är det här boken för dig. Den presenterar en stor variation av kpop-band och förklara de tidigare tvisterna inom fandomen, så som H.O.T., Shinhwa och TVXQs splittring.

 

Jag har varit ett kpop-fan i snart fem år och har en hyffsat bra koll på industrin så mycket av det som skrevs i boken visste jag redan om. Dock var det intressant att läsa om TVXQs tvist som jag inte har följt så noga. Även tjejernas erfarenheter i Seoul var roligt att läsa om.

 

Diskussionen om fangirls och maskulinitet/feminitet läste jag väldigt koncentrerat då många intressanta punkter togs upp, som jag höll med om.

 

Loverholic, Robotronic är en bok som jag kommer att rekommendera om några av mina icke frälsta vänner vill lära sig mer om kpop.

 

"People believe those fairytales about falling in love at first sight at the bus, subway, or at the streets. But it doesn't make sense how they'd laugh at the ones who fell in love at first sight through TV screens. Loving celebrity IS a type of love. Love is fair to everyone" - Tablo, rapper in Epik High